Η δράση Ε.2 είναι συμπληρωματική της Ε.1, καθορίζει τις δραστηριότητες για την εκτίμηση της προόδου και διασφαλίζει την συμμόρφωση του προγράμματος με τις προδιαγραφές του και με το Grant Agreement.

Ο Τεχνικός Δ/ντής θα έχει τακτές συναντήσεις με τους Υπεύθυνους Δράσεων για την εκτίμηση της προόδου του προγράμματος και θα ενημερώνει την Διοικούσα Επιτροπή. Η Διοικούσα Επιτροπή θα σχολιάζει τα αποτελέσματα της διαδικασίας του προγράμματος, θα παρέχει πληροφορίες μέσω του Τεχνικού Δ/ντή και θα κάνει συστάσεις και τροποποιήσεις όπου κρίνει απαραίτητο.

Ο Τεχνικός Δ/ντής, οι Υπεύθυνοι Δράσεων και ο Υπεύθυνος Προγράμματος θα έχουν τακτές συναντήσεις (με ηλεκτρονικά μέσα) για την καλύτερη παρακολούθηση και υλοποίηση του προγράμματος ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα των δράσεων. Οι Υπεύθυνοι των Δράσεων είτε θα συμμετέχουν στις WG είτε θα ενημερώνονται από την γραμματεία των WG για να έχουν συνεχώς συνολική εικόνα της προόδου του προγράμματος και να μπορούν να ενημερώνουν τον Τεχνικό Δ/ντη και κατά συνέπεια την Διοικούσα Επιτροπή.

Ο Τεχνικός Δ/ντής θα χρησιμοποιεί δείκτες για την καλύτερη εκτίμηση της υλοποίησης του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι του ECHA Forum θα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της διαδικασίας παρακολούθησης του προγράμματος για να διασφαλιστεί η συνέπεια και πληρότητα των Δράσεων σύμφωνα με τις δραστηριότητες συμμόρφωσης της Κοινότητας για τους Κανονισμούς REACH και CLP.

Έχουν καθοριστεί 3 γενικές συναντήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν τουλάχιστον 1 εκπρόσωπος από κάθε Εταίρο.

Οι συναντήσεις αυτές είναι:

  • Εναρκτήρια συνάντηση, Χανιά, Ελλάδα – Μήνας 1,
  • 2η γενική συνάντηση, Λευκωσία, Κύπρος (2nd general meeting, Nicosia, Cyprus) – Μήνας 18,
  • 3η συνάντηση, Αθήνα, Ελλάδα (3rd Meeting, Athens, Greece) – Μήνας 36.

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος θα αναπτύξει το πρόγραμμα των συναντήσεων σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή για να διασφαλιστεί η συνέπεια με το αντικείμενο του έργου.

Κρίνεται απαραίτητη η διεξαγωγή τουλάχιστον 15 συναντήσεων (τεχνικών ομάδων, WG, Διοικούσας Επιτροπής και γενικών) για την ομαλή διεξαγωγή των Δράσεων και άλλων οργανωτικών αναγκών.

Οι Εταίροι θα είναι υπεύθυνοι για την διοργάνωση των συναντήσεων στην χώρα τους

 

Επιστροφή στις Δράσεις του Έργου